برای دیدن آموزش جلسه پنجم(راه اندازی کلید ورودی) کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه ششم(راه اندازی ADC) کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه هفتم(راه اندازی DAC) کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه هشتم(راه اندازیPWM) کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه نهم(راه اندازی WIFI بصورت Client)کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه دهم(راه اندازی WIFI بصورت Server)کلیک کنید.
در اکثرپروژه ها و دستگاه ها نیاز به یک نمایشگر می باشد تا با توجه به استفاده از آن دستگاه اطلاعات به نحوی در آن نمایش داده شود از جمله نمایشگرهایی که می توان استفاده نمود مواردی چون سون سگمنت ها، تابلو روان ، ال سی دی های گرافیکی(رنگی و سیاه و سفید) و ال سی دی های کاراکتری اشاره نمود. که هر کدام از موارد ذکر شده با توجه به نوع عملکرد دستگاه و محیط عملیاتی آن به تناسب استفاده می شوند. در این مطلب قصد داریم تا نحوه راه اندازی ال سی دی کاراکتری 2x16 را باهم بررسی کنیم و دستورات مهم و کاربردی آنرا برشمریم و نحوه سیم بندی آن برای اتصال به ماژول ESP32 را بصورت صحیح انجام دهیم.
در ادامه برنامه تست ال سی دی کاراکتری را با هم بررسی می کنیم و دستورات و خطوطی که نیاز به توضیح دارند را شرح می دهیم:
در ابتدا کتابخانه مربوط به راه اندازی ال سی دی کاراکتری را به برنامه اضافه می کنیم.
در این خط از برنامه شماره پایه هایی که از ماژول به ال سی دی متصل شده اند را می نویسیم این کار باعث می شود هم برنامه قابل فهم تر شود و هم در صورت تغییر پایه ها به راحتی با تغییر عدد هر متغیر بتوان برنامه را مناسب سیم بندی جدید تغییر داد.
پایه های ال سی دی را پیکربندی می کنیم. بجای نوشتن متغییر در آرگومان های این تابع می توانیم مستقیما شماره پایه های ماژول را بنویسیم ولی اینکار از زیبایی و انعطاف پذیری برنامه کم می کند.
برخی از موارد لازم می شود آیکون یا کاراکتری را روی ال سی دی نمایش داد که استاندارد یا جزو کاراکترهای مجاز ال سی دی نباشد با این روش شما ابتدا آیکون خود را طراحی می کنید. همانطور که می دانید هر کاراکتر ال سی دی شامل 5 نقطه (Dot) بصورت ستونی و 7 نقطه بصورت سطری می باشد که برای نمایش کاراکتر مورد نظر در بیت های مورد نظر عدد 1 را قرار می دهیم.اطلاعات مربوط به این کاراکتر در حافظه خود ال سی دی باید ذخیره شود که دارای محدودیت می باشد و شما فقط می توانید در هر لحظه فقط 8 کاراکتر اختصاصی را روی ال سی دی نمایش دهید.
در این بخش ابعاد ال سی دی را مشخص می کنیم
با اجرای این دستور اطلاعات مربوط به کاراکتر طراحی شده در حافظه ال سی دی قرار می گیرد.
این دستور کرسر ال سی دی را به سطر صفر و ستون صفر می برد.
در صورتیکه بخواهیم کرسر را به سطر خاص یا ستون خاصی ببریم از دستور بالا استفاده می کنیم که آرگومان اول ستون را مشخص می کند و آرگومان دوم سطر را مشخص می کند.مقدار سطر و ستون از صفر شروع می شود یعنی برای رفتن به سطر دوم باید عدد "1" را در آرگومان دوم قرار داد.
برای پاک کردن ال سی دی از دستور بالا استفاده می کنیم.
در حلقه بالا در مکان مشخص شده اعداد "0" تا "9" نمایش داده می شود.
در حلقه بالا با توجه به اینکه در هر بار مکان کرسر را مشخص نکرده ایم و فقط قبل از حلقه مکان کرسر مشخص شده با هربار پرینت یک کاراکتر مکان نما به یه خانه جلوتر حرکت می کند که اینکار باعث می شود تا اعداد 0 تا 9 پشت سرهم روی نمایشگر نمایش داده شودند.
با استفاده از دستور بالا کرسر یا مکان نما شروع به چشمک زدن می کند.
در این خط کاراکتر طراحی شده نمایش داده می شود.
در این بخش ابتدا کرسر خاموش می شود و پس از 1.5 ثانیه مجددا فعال می شود .
در این قسمت ابتدا اطاعات روی ال سی دی محو می شوند و پس از 1.5 ثانیه دوباره ظاهر می شوند.
قبل از شروع حلقه مشخص می کنیم با هر بار نمایش کاراکتر مکان نما از راست به سمت چپ برود و درون حلقه اعداد 0 تا 9 را پشت سرهم و از راست به چپ نمایش می دهد.
قبل از شروع حلقه مشخص می کنیم با هر بار نمایش کاراکتر مکان نما از سمت چپ به سمت راست برود و درون حلقه اعداد 0 تا 9 را پشت سرهم و از چپ به راست نمایش می دهد.
درون این حلقه اطلاعات روی ال سی دی 5 بار به سمت چپ شیفت داده می شود.
درون این حلقه اطلاعات روی ال سی دی 5 بار به سمت راست شیفت داده می شود.
در انتهای حلقه صفحه نمایش پاک می شود و کرسر از حالت چشمک زن خارج می شود و خاموش می شود.
در انتهای تصویر مربوط به سیم بندی این پروژه قابل مشاهده می باشد.
جهت دانلود برنامه و فایل شماتیک بر روی لینک های زیر کلیک نمایید:
دلتون شاد و لبتون پرخنده
محمد هادی دشتی