جلسه شانزدهم _ معرفی سون سگمنت و تنظیم پایه های میکرو در نرم افزار STM32CubeMX(بخش اول)
برای نمایش اطلاعات به کاربر از نمایشگرهای متفاوتی استفاده می شود که می توان به انواع LCD ها شامل کاراکتری و گرافیکی و گرافیکی رنگی اشاره نمود که در جلسات قبلی نحوه راه اندازی LCD کاراکتری 2x16 را ارائه نمودیم با کلیک بر روی لینک های زیر می توانید این آموزش ها را ملاحظه نمایید.
دوره آموزشی میکرو کنترلرهای STM32 _ راه اندازی ال سی دی کاراکتری (بخش اول)
دوره آموزشی میکرو کنترلرهای STM32 _ راه اندازی ال سی دی کاراکتری (بخش دوم)
برای نمایش اطلاعات می توانید از انواع سون سگمنت هم استفاده کنیم. در این مطلب قصد داریم تا یک سون سگمنت را با هم راه اندازی نماییم و اعداد 0 تا 9 را روی آن نمایش دهیم. در ابتدا با ساختمان داخلی Seven Segment آشنا می شویم و همان طور که از نام آن مشخص است از 7 قسمت تشکیل شده است که برای نمایش اعداد 0 تا 9 بصورت دیجیتالی از این 7 قسمت استفاده می شود.
لازم به ذکر است که معمولا سون سگمنت ها بصورت تکی و چند تایی در بازار موجود می باشند و معمولا یک LED اضافه دیگر نیز دارند که برای مشخص نمودن نقطه از آن استفاده می شود. در زیر می توانید انواع مختلفی از این سگمنت ها را مشاهده نمایید.
هر سگمنت دارای نام استاندارد خود می باشد که می توانید نام هر سگمنت را در تصویر زیر مشاهده نمایید.
از نظر نحوه سیم کشی و اتصال LED ها به هم، دو نوع Common Anode و Common Cathode می باشد که نحوه سیم بندی و اتصال آنها به هم در تصاویر زیر مشخص است در مدل Common Anode پایه Anode تمام LED ها بهم متصل شده اند ولی پایه های کاتد از هم جدا هستند و برای روشن نمودن LED ها در صورتیکه تغذیه مثبت به پایه آند مشترک LED ها متصل شود پایه های کاتد را با فرمان 0 یا اتصال آنها به منفی تغذیه می توان روشن نمود.
مدل Common Cathode تمام پایه های کاتد به هم متصل می باشند و برای روشن نمودن سگمنت مورد نظر در صورتیکه کاتد به منفی تغذیه متصل باشد باید پایه های آند سگمنت های مورد نظر را 1 یا به تغذیه مثبت متصل نمود.
سون سگمنت ها از نظر ابعاد نیز دارای تنوع زیادی هستند و از مواردی که باید به آن توجه داشت این است که ولتاژ راه اندازی سگمنت های مختلف متفاوت است که باید برای راه اندازی صحیح آن با نوردهی مناسب ولتاژ مورد نیاز سون سگمنت ها را به درستی تامین نمود.
پس از معرفی اجمالی سون سگمنت ها به سراغ نحوه راه اندازی آنها می رویم و همانطور که قبلا نیز اشاره شد سون سگمنت ها از چند LED با آرایش مختلف تشکیل شده اند پس برای راه اندازی آن ها فقط کافیست تا پایه های مورد نظر را به عنوان خروجی تنظیم نماییم.
مطابق جلسات قبلی نرم افزار STM32CubeMX را اجرا می کنیم و تنظیمات اولیه را انجام می دهیم و پس از انجام تنظیمات اولیه پایه های مورد نظر برای اتصال به سون سگمنت را به عنوان خروجی تنظیم می کنیم و برای انعطاف پذیری بیشتر برنامه در صورت تغییر پایه ها برای هر پایه نام مستعار یا Lable مناسب را انتخاب می کنیم.
در جلسه بعد با نحوه برنامه نویسی و راه اندازی سون سگمنت آشنا می شویم.
دلتون شاد و لبتون پرخنده
محمد هادی دشتی
دیگر آموزش ها مرتبط با STM32:
برای مشاهده آموزش جلسه اول(معرفی هسته آرم و میکروکنترلرهای 32 بیتی شرکت ST ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه دوم( معرفی نرم افزارهای مورد نیازجهت برنامه نویسی و پروگرام ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه سوم( نحوه دانلود آخرین نسخه از نرم افزار STM32CubeMX ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه چهارم(نحوه انجام تنظیمات در نرم افزار STM32CubeMX ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه پنجم(نحوه برنامه نویسی پروژه چشمک زن با نرم افزار Keil ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه ششم(نحوه تولید کد و تنظیمات در محیط STM32CubeMX و برنامه نویسی در محیط Keil برای راه اندازی کلید) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه هفتم(معرفی نرم افزار STM32 Flash Loader Demonstrator و نحوه دانلود برنامه و پروگرام کردن میکرو) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه هشتم( نحوه راه اندازی ال سی دی کاراکتری-قسمت اول) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه نهم( نحوه راه اندازی ال سی دی کاراکتری و آشنایی با دستورات کاربردی کتابخانه ال سی دی کاراکتری ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه دهم(دوره آموزشی میکرو کنترلرهای STM32 _ راه اندازی واحد ADC(بخش اول) ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه یازدهم(دوره آموزشی میکرو کنترلرهای STM32 _ راه اندازی واحد ADC(بخش دوم) ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه دوازدهم(دوره آموزشی میکرو کنترلرهای STM32 _ راه اندازی واحد تایمر(بخش اول) ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه سیزدهم(دوره آموزشی میکرو کنترلرهای STM32 _ راه اندازی واحد تایمر(بخش دوم) ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه چهاردهم(دوره آموزشی میکرو کنترلرهای STM32 _ راه اندازی وقفه با تحریک خارجی(جلسه اول) ) کلیک کنید.
برای مشاهده آموزش جلسه پانزدهم(دوره آموزشی میکرو کنترلرهای STM32 _ راه اندازی وقفه با تحریک خارجی (بخش دوم)) کلیک کنید.