با استفاده از این ماژول می توانید در بستر شبکه به صورت TCP یا UDP دیتا های خود را ارسال و دریافت نمایید. رابط کاربری این ماژول با میکرو کنترلر بر اساس پروتکل RS232 -RS485-RS422 می تواند باشد.
ماژول USR-TCP232 دارای سری ها مختلف می باشد که در این قسمت قصد داریم درمورد سری USR-TCP232-T صحبت کنیم.هسته اصلی این ماژول خود میکرو کنترلر ARM می باشد .
از طریق این ماژول به راحتی و بدون دردسر در دانستن لایه های شبکه میتوانید دیتا خود را در بستر شبکه به سرور ارسال و در یافت نمایید.
در سیستم های قدیم جهت ارتباط بین دو دستگاه از پورت سریال تنها استفاده میکردند اما امروزه میبینید که در مکان های مختلف اعم از دانشگاه ، کارخانه،شرکت و... ارتباط شبکه وجود دارد که میتوانید از طریق این ماژول اطلاعات پورت سریال را در شبکه ارسال کنید و در ان طرف اطلاعات را باز توسط ماژول دریافت نمایید مانند عکس زیر
البته ارتباط فقط محدود به دو ماژول نیست بلکه میتوانید یک ماژول را به عنوان سرور در نظر گرفته و به ماژول های دیگر که در شبکه وجود دارد و به صورت کلاینت تعریف شده اند به ارسال و دریافت اطلاعات بپردازید مانند نمونه زیر
اما عمومیت کاربرد های این ماژول در صنعت به این صورت می باشد که یک سرور (کامپیوتر) وجود دارد که وظیفه پردازش اطلاعات و پاسخگویی به کلاینت ها را بر عهده دارد و مابقی کلاینت ها که میتواند هر دستگاهی از ان استفاده کند اطلاعات خود را از بستر اترنت به سرور اصلی ارسال و دریافت نماید.
حال دیگر به سراغ خود ماژول میرویم
بر روی ماژول سوکت شبکه قرار دارد که میتوان کابل RJ45شبکه را به ان متصل نمود و در انتهای ان پین هدر 7 تایی قرار گرفته که جهت ارتباط با میکرو کنترلر و تغذیه ان می باشد و 3 پین دیگر وجود دارد که در ادامه به برسی ان ها خواهیم پرداخت.
اندازه این ماژول 5.5*2.26 سانتی متر می باشد که عکس بعدی می توانید اندازه های ان را مشاهده نمایید.
همانگونه که در عکس فوق مشاهده می کنید پین هدری که در انتهای ماژول قرار دارد 7 پین است که شرح ان به ترتیب از پایه 1 تا 7 در جدول زیر اورده شده است.
همانطور که در جدول بالا نوشته شده است دو پین ابتدایی VDD ,VCC جهت تغذیه ماژول می باشد که ولتاژ 5 ولت به پین اول و ولتاژ 3.3 ولت برای پین دوم باید متصل گردد.
پین سوم GND که به زمین ودار متصل می شود.پایه بعدی با نام RST مشخص شده است که اگر این پایه 200 میلی ثانیه به زمین متصل شود ماژول ریست میگردد.
پین های سریال با نام TXD,RXD جهت برقراری ارتباط با میکرو کنترلر بر طبق پروتکل UART می باشد و در اخر پین CFG که مخفف شده کانفیگ پین است دو کاربر دارد. در زمانی که میخواهید ماژول به برقرار ارتباط با شبکه و رد و بدل اطلاعات بپردازد باید این پایه را به مثبت متصل کرده و جهت مد کانفیگ ان را به زمین وصل نمایید.
اما در کنار این 7 پین سه پسن دیگر وجود دارد که در عکس زیر مشخص شده و در جدول بعدی وظایف ان نوشته شده است.
پین شماره 1 که با نام ENمشخص شده است جهت فعال کردن اینبل RS485 می باشد . همانطور که میدانید اگر در ای سی MAX485پایه اینبل به زمین متصل باشد ای سی دیتا دریافت میکند و زمانی که این پایه یک منطقی شود به ارسال دیتا عمل میکند.
پایه 2 با نام LINK مشخص شده است که وظیفه مشخص کردن اتصال شبکه را بر عهده دارد و در نهاین پین سوم در زمان آپ گرید کردن ماژول باید به زمین متصل شود.
در جلوی کانکتور شبکه دو عدد LEDبه رنگ زرد و سبز مانند عکس زیر وجود دارد که وظیفه ان در جدول بعدی نوشته شده است.
LED سبز در زمان برقراری اتصال با شبکه 100 مگ اترنت فعال میگردد و هنگام رد و بدل اطلاعات از طریق شبکه LED زرد چشمک میزند.
هر کدام از شما دوستان حتما با پروتکل UART کار کرده اید در نتیجه براحتی میتوانید این ماژول را به میکرو کنترلر خود متصل نمایید که در عکس زیر نشان داده شده است.
برای کار با ماژول و کانفیگ کردن ان کلیه دستورات از طریق سریال ارسال و دریافت میگردد که باود ریت پیشفرض 9600 می باشد و به صورت دقیق تر خواسته باشیم بیان کنیم به این شکل زیر است.
به عنوان ماژول جهت تنظیم BAUD یا سرعت نرخ داده به صورت زیر 8 باید ارسال میگردد که 3 بایت ابتدایی هدر پکت است و 3 بایت بعدی سرعت ارسال داده (بیت بر ثانیه ) و 2 بایت بعدی مربوط به نوع پریتی سریال و چک سام می باشد.
برای تشریح بایت 7 از جدول زیر بهره بگیرید.
جهت هر نوع کانفیگ دستورات مخصوص به خود تعریف شده است که در جدول های زیر با توضیحات روان و کوتاه انگلیسی و بعضا با مثال اورده شده است.
اطلاعات دقیق تر و بیشتر را میتوانید در فایل های راهنما که در ادامه اورده شده است را دانلود نمایید.
برای ارسال دیتا ها از طریق کامپیوتر به ماژول و دیدن اطلاعات شبکه می توانید از نرم افزاری که این شرکت برای ان تعبیه نموده است استفاده نمایید که نمایی از نرم افزار در ادامه اورده شده است.
انشالله توانسته باشیم این ماژول را بقدر کفایت برایتان معرفی کرده باشیم.
در پناه حق باشید.