آشنایی با ماژول ESP32-WROVER و معرفی نرم افزار مورد استفاده برای کد نویسی این ماژول و نحوه دانلود آخرین نسخه آن
در این دوره آموزشی قصد داریم تا با ماژول ESP32-WROVER که از خانواده ESP32 می باشد آشنا شویم و ویژگی های این ماژول قدرتمند را برشمریم و در ادامه روش برنامه نویسی این ماژول با نرم افزار Arduino را فرا می گیریم و رفته رفته برای تک تک امکانات این ماژول برنامه ای را تهیه می کنیم تا در آینده بتوانیم از این ماژول قدرتمند در پروژه های گوناگون استفاده نماییم.
ماژول های سری ESP32 نسل جدید و تکامل یافته سری ESP8266 می باشند.
شرح مختصری از ESP32-WROVER:
ماژول ESP32-WROVER یک ماژول قدرتمند می باشد که در رنج بسیار وسیعی از پروژه ها از قبیل راه اندازی انواع سنسور ها، پخش موزیک و MP3، PWM، راه اندازی و ارسال و دریافت داده در بستر WiFi و پروژهای IOT و .... قابل استفاده می باشد. هسته این ماژول، تراشه ESP32-D0WDQ6 بکار گرفته شده است که این تراشه در ماژول ESP-WROOM-32 نیز استفاده شده است.
ماژول ESP32-WROVER دارای یک آنتن PCB است، در حالی که ESP32-WROVER-I از یک آنتن IPEX استفاده می کند. اطلاعات موجود در دیتاشیتی که در ادامه آموزش می باشد مربوط به هر دو ماژول است. این ماژول دارای دو هسته پردازنده می باشد که می توانند به صورت جداگانه کنترل شود و فرکانس کاری آنها از 80 مگاهرتز تا 240 مگاهرتز قابل تنظیم است. ESP32 یک مجموعه کامل از امکانات و رابط های سخت افزاری از قبیل سنسورها، کلید لمسی، رابط کارت SD، اترنت، SPI با سرعت بالا، UART، I2S و I2C می باشد.
کنار هم قرار دادن بلوتوث و وای فای موجب شده تا این ماژول بخش وسیعی از پروژه ها را پوشش دهد استفاده از Wi-Fi اجازه می دهد تا بتوان یک شبکه بزرگ با قابلیت اتصال مستقیم به اینترنت از طریق Wi-Fi را فراهم آورد، در حالیکه استفاده از بلوتوث موجب می شود تا کاربر به راحتی بتواند از طریق بلوتوث به تلفن همراه یا هر وسیله دارای بلوتوثی وصل شود.
جریان مصرفی ماژول در مد Sleep تراشه ESP32 کمتر از 5 میکرو آمپر است که این ویژگی این ماژول را برای ساخت دستگاه هایی که تغذیه آنها از طریق باطری تامین می شود مناسب نموده است. ESP32 سرعت انتقال داده تا 150 مگابیت در ثانیه و قدرت خروجی 22 دسی بل در آنتن را پشتیبانی می کند.
از دیگر امکانات این ماژول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ADC
DAC
Usart
Touch Keys
SPI
…
نمای ظاهری ماژول در شکل زیر قابل مشاهده می باشد:
نمای بالای ماژول بهمراه سوکت آنتن خارجی
نمای بالای ماژول بهمراه آنتن داخلی(PCB)
نمای پشت ماژول بهمراه نام هر پایه
عکسی از پایه ها به همراه اندازه و مشخصات ابعادی ماژول
در ابتدای کار برای برنامه نویسی ماژول می بایست تا نرم افزار Arduino را دانلود نمایید و پس از نصب برنامه و اجرای آن در ابتدا باید کتابخانه مربوط به این ماژول را نصب نماییم نحوه دانلود نرم افزار به صورت تصویری در زیر مشخص شده اند:
برای دانلود آخرین نسخه نرم افزار می توانید با وارد شدن به آدرس arduino.cc/en/Main/Software آخرین نسخه را دانلود کنید.
برای دانلود آخرین نسخه پس از باز شدن صفحه گزینه ای که با فلش در تصویر بالا مشخص شده است را انتخاب نمایید(نسخه ویندوزی)
پس از دانلود آخرین نسخه آنرا روی سیستم خود نصب نمایید. در آموزش بعدی نحوه اضافه کردن لایبری ESP32 به نرم افزار Arduino را دنبال می کنیم و یک برنامه نمونه را باهم کامپایل می نماییم
دریافت دیتا شیت
برای دیدن آموزش جلسه دوم(اردوینو-Arduino )کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه سوم(پروگرام کردن یک برنامه ساده) کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه چهارم(برنامه چشمک زن ال ای دی - GPIO) کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه پنجم(راه اندازی کلید ورودی) کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه ششم(راه اندازی ADC) کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه هفتم(راه اندازی DAC) کلیک کنید.
برای دیدن آموزش جلسه هشتم(راه اندازی PWM) کلیک کنید.
شادیتان مستدام، سلامتیتان پایدار
محمد هادی دشتی