در این بخش به آشنایی اولیه با انواع برد رزبری پای Raspberry Pi ،امکانات سخت افزاری و قابلیت های اون در صنعت الکترونیک میپردازیم
اگه بخوام در یک کلام ساده رزبری پای Raspberry Pi رو توضیح بدم باید بگم کامپیوتر کوچک و ارزونی که شما براحتی میتونید در پروژه هاتون از اون استفاده کنید و در نوع خودش یه تحولی بزرگی در میون برد ها الکترونیک محسوب میشه ، شما یه کامپیوتر معمولی رو در نظر بگیرید که میتونید موس و کیبورد و مانیتور بهش وصل کنید و باهاش وصل اینترنت بشین ، فیلم ببینید ، آهنگ گوش کنید، فایل متنی بنویسید یا بخونید ... خوب حالا فرض کنید میتونید این کامپیوتر رو در حد یه برد کوچیک که تو جیب هم جا میشه داشته باشید و باهاش کارهای بزرگی انجام بدین.
خوب، همونطور که کامپیوتر های معمولی، دارای سیستم عامل هستن برد رزبری هم دارای سیستم عامل های مختلفی هست و روی اون میتونید نسخه های توزیع شده لینوکس ، ویندوز 10 و اندروید رو نصب کنید. البته نسخه ویندوز 10، هسته ویندوز 10 هست و مثل ویندوز واقعی منو و دسکتاپ و... نداره، اما توی نسخه های لینوکس شما میتونید کاملا یه دسکتاپ داشته باشیدو باهاش کار کنید ، اندروید هم که مثل برنامه اندروید معمولی رو گوشی ها قابل مشاهده هست.
در عکس بالا نمونه عکس دسکتاپ نسخه لینوکس نصب شده روی رزبری رو مشاهده میکنید . البته در آینده به طور کامل در مورد نحوه نصب سیستم عامل ها توضیح خواهیم داد.
اما در مورد انواع رزبری اگه بخواییم کامل توضیح بدم ، میشه گفت این برد در 7 مدل تولید شده که میشه به مدل های RASPBERRY PI ZERO ،RASPBERRY PI ZERO W،RASPBERRY PI 1 MODEL A+،RASPBERRY PI 1 MODEL B+،RASPBERRY PI 2 MODEL B،RASPBERRY PI 3 MODEL B و RASPBERRY PI 3 MODEL B+ اشاره کرد که از لحاظ رده بندی قیمت و امکانات مدل RASPBERRY PI 3 MODEL B+ گرونترین با کاملترین نسخه سخت افزار رو داره و مدل RASPBERRY PI ZERO ارزون ترین و سبک ترن نسخه سخت افزار رو داره.
به کمک این برد میشه قدرت پردازش و تحلیل مدارات الکترونیک رو به شدت افزایش داد و به خصوص تو بخش اینترنت اشیا internet of thing (IOT) خیلی کار رو ساده میکنه
هدف ما تو این مطلب آشنایی اولیه و نسبی با این برد هست و در مطالب بعدی به طور کامل و جز به جز به امکانات این برد میپردازیم.