توسط این ای سی دیتاهای سریال (پورت COM) به موازی (LPT) تبدیل میگردد.
امروزه استفاده از پورت LPT تقریبا منقرض شده است ولی در بعضی از دستگاه ها یا پرینتر ها نیز هنوز از این پورت استفاده می شود.
ممکن است در صنعت به دستگاه چاپی برخورد کنید که باید از طریق پورت LPT فرمان و دیتا را ارسال نمایید . برای این کار میتوانید بردی با میکرو طراحی نمایید که دیتا را به صورت موازی ارسال کند اما اگر نیاز باشد دیتا را به فاصله زیاد ارسال نمایید به دلیل زیاد بودن تعداد سیم های Parallel هزینه کابل زیاد می شود و یا این که ممکن است مادربرد کامپیوتر شما دارای پورت LPT نباشد ولی پورت سریال را داشته باشد که میتوانید برای کاهش هزینه کابل و یا نیاز به خرید مبدل گران قیمت ابتدا دیتا را به صورت سریال به مکانی با فاصله زیاد ارسال کرده و در انجا به موازی (Parallel) تبدیل نمایید.
برای تبدیل کردن دیتای سریال به موازی میتوانید از ای سی EDE1400 استفاده نمایید .
در عکس زیر نمونه مدار ان اورده شده است که کانکتور پورت COM که دیتا را به صورت سریال ارسال میکند به ای سی MAX232 متصل شده تا تطبیق ولتاژ به TTL را انجام بدهد و سپس دیتا سریال به ای سی EDE1400 داده شده و در خروجی ای سی به صورت 8 بیت به کانکتور LPT متصل میگردد.
نکته ایی که باید در نظر گرفت نرخ بیت دیتا سریال می باشد که باید 2400 باشد . در ضمن ای سی EDE1400 سیگنال های کنترلی پرینتر را نیز تولید و کنترل میکند.
برخی از مشخصات ای سی در ادامه اورده شده است.
نکته مهم دیگر این است که به طور مثال میخواین عبارت HELLO را چاپ کنید
ابتدا دیتا حروف را به صورت سریال ارسال میکنید که به وسیله ای سی به موازی تبدیل میشه
اما برای این که چاپ انجام بشه باید حتما عدد هگز 0D یا کد اسکی 13 را ارسال نمایید.
در جدول زیر نحوه اتصال پایه های ای سی و کانکتور 25 پین و خود پرینتر نشان داده شده است.
جهت دریافت دیتاشیت ماژول EDE1400 میتوانید از لینک زیر استفاده نمایید.
دریافت دیتا شیت